Maalaiseläinlääkäri

Eläinlääkäripalvelut

Maalaiseläinlääkäri Anttilan vastaanotto tarjoaa eläinlääkäripalveluita pieneläimille. Eläinlääkärinä toimii ELL Paula Anttila, jolla on monipuolinen kokemus sekä isompien että pienempien eläinten hoitamisesta jo vuosien ajalta.  Vastaanotolla työskentelee lisäksi kaksi klinikkaeläintenhoitajaa. Vastaanotolla hoidetaan koiria, kissoja ja pienempiäkin lemmikkieläimiä. Puhelinajanvaraus aukeaa aamuisin klo 8. Nettiajanvaraus tavanomaisimpiin toimenpiteisiin on käytettävissä vuorokauden ympäri.

Vastaanotto tarjoaa yleisimmät pieneläinten eläinlääkintäpalvelut kuten rokotukset, terveystarkastukset, pentutarkastukset, mikrosirutukset, passit, ultraäänitutkimukset, näytteenotot ja laboratoriotutkimukset, hammaskiven ja hampaiden poistot, lopetukset ja tuhkaus, sisätautidiagnostiikan ja pehmytosakirurgiset toimenpiteet kuten pattien poistot, kastraatiot ja kohdunpoistot. Erikoispalveluna vastaanotolla annetaan eläinten akupunktiohoitoja.

Laboratoriotutkimukset

Laboratoriotutkimuksista osa suoritetaan vastaanotolla ja tietyt näytteet lähetetään tutkittavaksi muualle. Vastaanotolla tehtäviä tutkimuksia ovat virtsan laboratoriotutkimukset ja iho- ja korvanäytteiden mikroskopoinnit. Myös osa verinäytetutkimuksista tehdään paikan päällä ja osa lähtee tutkittavaksi eläinlaboratorio Movetiin Kuopioon. Mikrobiologiset ja patologiset näytteet lähtevät jatkotutkimuksiin Helsingin yliopiston Eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan.

Leikkaukset

Leikkauksen jälkeen potilas saa herätä tiloissamme ja luovutamme lemmikin kotiin pääsääntöisesti vasta, kun se pystyy itse kävelemään. Tavallisessa tapauksessa potilas tuodaan vastaanotolle aamupäivällä aikana ja omistaja noutaa eläimen iltapäivällä.

Hammastoimenpiteet

Hammaskiven poisto tapahtuu rauhoituksessa ja suoritetaan ultraäänilaitteella. Hammaskiven poiston yhteydessä hampaisto tarkistetaan ja tehdään hammaskartta. Tulehtuneet ja huonokuntoiset hampaat poistetaan samalla käynnillä eläimelle varatun ajan puitteissa. Kirurgisiin ja pidempikestoisiin hampaan poistoihin varataan uusi aika. Kirurgisessa hampaanpoistossa ientä avataan, juuren ympäriltä porataan luuta ja monijuurinen hammas halkaistaan. Ikeneen laitetaan ompeleet.

Akupunktiohoidot

Akupunktiohoitoja käytetään tavallisimmin niska-, selkä-, lonkka- ja muiden nivelvaivojen kivun hallintaan ja hermopuutoksiiin. Eläimet suhtautuvat akupunktiohoitohin pääsääntöisesti erittäin hyvin.

Ultraäänitutkimukset

Ultraäänitutkimusta käytetään tavallisimmin sisäelintutkimuksiin ja tiineystarkastuksiin. 

Röntgen-tutkimukset

Vastaanotolla saat röntgenkuvaukset sekä Kenneliiton viralliset lonkka-, kyynär- ja selkäkuvaukset.

Viralliset polvitarkastukset